Ηρθε η ώρα

Αντε, να ετοιμάζεται κι ο στρατός μας!

«ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΒΑΝΙΑ»…
ΠΗΓΗ:
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.ΝΕΤ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ «ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ»ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΜΕΣΩ CNN
Αλβανικός Χάρτης «Τσαμουριάς» με επισήμανση δική μας των ελληνικών πόλεων που διεκδικούν
ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Το τεράστιο πανό που κρατούσαν δεκάδες Αλβανοί τοποθετήθηκε όλως τυχαίως μπροστά στο φακό του CNN και μάλιστα πήρε ειδική θέση όπως δείχνει το βίντεο, για να μεταδοθεί καλύτερα η εικόνα του στα πέρατα της γης!!!
(δείτε εδώ το βίντεο με την αλβανική πρόκληση στο CNN!!!
Επίσης και το EURONEWS μετέδωσε την εικόνα πρόκληση κατά της Ελλάδος, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «η διαμαρτυρία στην Πρίστινα έχει οργανωθεί από τους Αλβανούς που ήρθανε από νότιο Αλβανία, φωνάζοντας για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ, ένα μικρό κομμάτι στην Ελλάδα»!!!
Οι κινήσεις αυτές των Αλβανών, που έγιναν μέσα στο κέντρο της Πρίστινα και μεταδόθηκαν διεθνώς (!!!) σε όλο τον κόσμο, αποτελούν συντονισμένες κινήσεις στα πλαίσια της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία θα στοχεύσει πλέον μετά το Κόσσοβο την ίδια την Ελλάδα!!! Τους νομούς Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας!!! Όπως περιλαμβάνονται στους δεκάδες χάρτες της Αλβανικής προπαγάνδας!
Μόνο που για να φτάσουν ως εκεί, πρέπει πρώτα να εξολοθρεύσουν ή να εκδιώξουν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου!!! Όπως έκαναν με 250.000 Σέρβους του Κοσσόβου!
«ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΒΑΝΙΑ»…
Δείτε το Βίντεο του CNN

"PA KOSOVE DHE CAMERI
NUK KA SHQIPERI!
KOSOVA E PAVARUR!"

Hμερομηνία : 18-02-08
Η Σερβία ανακάλεσε τους πρεσβευτές σε χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο ΒΕΤΑ.
Ο Σέρβος πρωθυπουργός Κοστούνιτσα πρόκειται να ανακοινώσει στο κοινοβούλιο ότι η Σερβία έδωσε εντολή στον πρεσβευτή της στην Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει επειγόντως τις ΗΠΑ, επειδή η χώρα αυτή αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Τόνισε ότι είναι «το πρώτο επείγον μέτρο της κυβέρνησης και θα εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες που αναγνώρισαν την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου».
O Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς χαρακτήρισε παράνομη την ανεξαρτησία του Κοσόβου και δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη, πως η χώρα του τιμωρήθηκε για την αποτυχία των Ηνωμένων Εθνών να σταματήσουν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
Ο Τάντιτς είπε ότι η Σερβία τιμωρήθηκε ήδη το 1999 όταν το ΝΑΤΟ προχώρησε σε βομβαρδισμούς που διήρκεσαν περίπου τρεις μήνες, με αποτέλεσμα οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας να αποχωρήσουν από το Κόσοβο, με την κατηγορία για θηριωδίες εναντίον Αλβανών.
Ο Τάντιτς αφού έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο προηγούμενο που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην διεθνή τάξη ανέφερε ότι η Σερβία «τιμωρήθηκε πάλι και αποστερήθηκε από ένα τμήμα της ταυτότητάς της» . Χαρακτήρισε την διακήρυξη της ανεξαρτησίας άκυρη και ανίσχυρη και τόνισε ότι το Βελιγράδι δεν θα παραιτηθεί από την νομιμότητα για το Κόσοβο.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε στη σύνοδο ότι η κατάσταση στο Κόσοβο παραμένει ήρεμη, παρά τα δύο επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κόσοφσκα Μιτρόβιτσα νωρίτερα σήμερα.
Στο Βελιγράδι, πάνω από 5.000 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές, διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της πόλης κατά της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, αλλά ο πρωθυπουργός Κοστούνιτσα έκανε έκκληση για ηρεμία.

Οι διπλωματικές κινήσεις της Σερβίας
Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς δήλωσε ότι οι σχέσεις της χώρας του με τα κράτη που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας έκανε τη δήλωση αυτή από το Στρασβούργο, όπου βρίσκεται για διαβουλεύσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ο Γέρεμιτς τόνισε ότι η διαπραγμάτευση για την προσέγγιση της Σερβίας με την ΕΕ συνεχίζεται, καθώς δεν είναι η Ένωση που αναγνώρισε το Κόσοβο, αλλά μεμονομένα κράτη - μέλη.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ξεκαθάρισε στους συνομιλητές του ότι η Σερβία εξακολουθεί να θεωρεί το Κόσοβο τμήμα της και ότι «δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει ένα αναγνωρισμένο κράτος του Κοσόβου στα Βαλκάνια». Επανέλαβε, δε, ότι η Σερβία δεν θα επιτρέψει την είσοδο του Κοσόβου στους διεθνείς οργανισμούς που η ίδια είναι μέλος.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς πραγματοποιεί την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία, η οποία είναι από τις χώρες που έχουν δηλώσει πως δεν θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο.
Ως προς την ταχύτατη διαδικασία αναγνώρισης της ανεξαρτησίας, η Γερμανία, η Λετονία και Αυστρία αναγνώρισαν και επισήμως την Τετάρτη το ανεξάρτητο Κόσοβο, ενώ ανάλογη πρόθεση εξέφρασε η Νορβηγία. Η ανεξαρτησία του Κοσόβου αποτελεί «αναπόφευκτη κατάληξη» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών εν όψει της επίσημης αναγνώρισης την Πέμπτη.
Από την πλευρά της, η Σερβία συνεχίζει να εφαρμόζει διπλωματικά αντίμετρα με τελευταία εξέλιξη τις
ανακλήσειςτων πρεσβευτών της από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Αυστραλία.
Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις (καθώς και η
Τουρκία ) κινήθηκαν άμεσα προς την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, έχοντας απέναντί τους τη Ρωσία, την Κίνα και μερίδα κρατών-μελών της ΕΕ που απορρίπτουν ή στέκονται επιφυλακτικά έναντι της απόσχισης υπό το φόβο ενθάρρυνσης αυτονομιστικών τάσεων.

Παράλληλα, ο Σέρβος αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Ντούσαν Σπασόγεβιτς προειδοποίησε τις ένοπλες
αλβανικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στις νότιες και κεντρικές περιοχές της Σερβίας ότι θα υπάρξει «μηδενική ανοχή» απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση.«Προειδοποιήσαμε τις ομάδες ότι αν μπερδευτούν στα πόδια του στρατού θα αντιμετωπιστούν με τον πιο αυστηρό τρόπο» σημείωσε ο υπουργός από τη Βιέννη, έπειτα από συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).Η προειδοποίηση αυτή δεν αφορά το Κόσοβο, καθώς η Σερβία έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί την αρχή της δύναμης KFOR του ΝΑΤΟ, όπως ορίζει η απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Αναμένεται η αποστολή της ΕΕ
Την Τετάρτη άρχισε η θητεία του Ολλανδού διπλωμάτη Πίτερ Φάιθ, ο οποίος ορίστηκε ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για το Κόσοβο «για να συμβουλεύει και να υποστηρίζει την πολιτική διαδικασία» και συντονίζει τις ενέργειες της Ένωσης. Ο Φάιθ και η ΕΕ παίρνουν τη σκυτάλη από την αποστολή του ΟΗΕ, η οποία διοικεί το Κόσοβο από το 1999.
Η πρώτη κίνηση του Φάιθ ήταν να προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα, διαβεβαιώνοντας τη Σερβική μειονότητα στο Κόσοβο ότι δεν υπάρχει κάτι
δόλιο στην αποστολή της ΕΕ, αντιθέτως στόχος της είναι να παρακολουθεί τις Αρχές του Κοσόβου και να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της μειονότητας.
Ως προς την αστυνομική-δικαστική αποστολή της ΕΕ, η ανάπτυξή της αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων και επικεφαλής της θα είναι ο Γάλλος στρατηγός Ιβ ντε Κερμπαμπόν. «Για περίπου τέσσερις μήνες θα περάσουμε μια μεταβατική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ θα έχουν τον επιχειρησιακό έλεγχο» επισήμανε ο Πίτερ Φάιθ.
Την πολιτική αποστολή της ΕΕ, η οποία θα αριθμεί 2.000 άνδρες, απορρίπτουν ως παράνομη η Σερβία και η Ρωσία. «Δεν έχει ουδεμία νομική βάση και δεν συμβαδίζει με τον 'οδικό χάρτη' Ρωσίας - ΕΕ, όπου αναγνωρίζεται η ανάγκη εδραίωσης του κεντρικού ρόλου του ΟΗΕ» κατήγγειλε εκ νέου την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μιχαήλ Καμίνιν υποστηρίζει ότι «η ΕΕ συνεχίζοντας το μονομερές σενάριο επίλυσης του προβλήματος στο Κόσοβο, δρα σε βάρος της σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, ενθαρρύνει τις αυτονομιστικές τάσεις στον κόσμο, πολύ περισσότερο που οι αποφάσεις ελήφθησαν παρακάμπτοντας το ΣΑ του ΟΗΕ».
Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης χαρακτηρίζει «συλλογή αλληλοαποκλειόμενων θέσεων και παραλογισμών τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της ΕΕ και δηλώνει ότι προκαλούν στη Ρωσία απορία οι 'παράλογες' αναφορές της ΕΕ στην 'προσήλωση' στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τις αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι και το ψήφισμα 1244».
Μία ημέρα νωρίτερα ο Σεργκέι Γιαστρέμπσκι, ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου για τις σχέσεις της χώρας με τη Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποιούσε ότι η κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κόσοβου θα έχει «συνέπειες» στις σχέσεις της Μόσχας με τις Βρυξέλλες.
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ επιμένουν ότι θέλουν καλές σχέσεις με τη Σερβία και υπόσχονται στήριξη στην προσπάθειά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εφόσον το Βελιγράδι αλλάξει στάση στο θέμα του Κοσόβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: